Britský humor a hity krále rokenrolu. Divadlo pod Palmovkou uvádí novou inscenaci Vaříme s Elvisem

4. březen 2024 09:47

Na prkna Divadla pod Palmovkou vplula černá komedie s názvem Vaříme s Elvisem, kterou mohli diváci vidět v premiéře v pátek 1. března. O čem hra vlastně je a kdo si zahrál slavného Elvise Presleyho?

Britský humor a závan 90. let okořeněný písněmi legendárního Elvise Presleyho, autorem předlohy nové inscenace Vaříme s Elvisem je dramatik a spisovatel Lee Hall.

„Tehdejší britská dramatika, pro kterou se vžil termín In-yer-face, to znamená v podstatě do ksichtu, byla vlastně řada her, které byly velmi nekonformní, velmi nepříjemné, až by se dalo říct agresivní. Věnovaly se tématům, kterým se do té doby umění nevěnovalo. Máme prostě pocit, že ta naše dnešní doba potřebuje taky mluvit víc o tom, co třeba je nepříjemný, o čem se nemluví,“ dodává dramaturg Ladislav Stýblo, který hru přeložil.

Příběh se točí kolem tříčlenné rodiny. Máma je učitelkou, táta se živí jako imitátor Elvise Presleyho a mají dceru Jill. Celou situaci ale změní autonehoda, po které otec ochrne a rodina se s náročnou situací musí vyrovnat.

V hlavních rolích se představí Ondřej Veselý, Vendula Fialová, Pavla Gajdošíková a Teodor Dlugoš.

Jak se s postavou imitátora Elvise Presleyho sžil jeho představitel Ondřej Veselý? Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související