Hit týdne 12. 3. 2023

12. březen 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Depeche Mode, Deaf Heart, Vesna, Freya Ridings a další.

Depeche Mode znovu s náskokem vítězí v Hitu týdne!

První singl z nového alba Memento Mori, které vyjde 24. března, počtvrté vyhrál naši hitparádu – Dave Gahan a Martin Gore jsou opět první s hitem Ghosts Again.

Na druhé místo si výrazně polepšil pražský band Deaf Heart, stříbrná je jejich vzpomínka na Adelaide. 24. března je můžete vidět živě v Paláci Akropolis. I trojka je domácí, české reprezentantky na Eurovizi Vesna se čtyřjazyčnou My Sister’s Crown.

Klinickou smrt přežila Freya Ridings, ta byla před týdnem poslední s hitem Weekends, teď si obrovsky polepšila a jen kousíček chyběl k medaili! Pátá je Pink s titulním singlem posledního alba Trustfall, ta ale povinně po šesti týdnech končí. Nejlepší novinka je dvanáct let starý návrat do chartů – Tom Odell a Another Love – hned napoprvé číslo 6.

Novinky a nasazené

Z novinek uspěl ještě třeba nový singl Brita žijícího v Praze – James Harries a Diamond Girl na osmém místě, devátá je Američanka Coi Leray – Players, dvanáctí jsou Glockenbach, Joel Corry, Tenchi a ClockClock s tanečním bangerem Yeah a bodovala i Lenny – No.1 je No.13.

V nasazených je tentokrát nová Miley Cyrus, Michal Hrůza, vynikající „80’s“ od Pnau a Khalida, KAMRAD, naše Nvtvlie nebo Alok s Jamesem Arthurem a Rita Ora.

Poslechněte si 11. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio