Hit týdne 9. 6. 2024

9. červen 2024

Hit týdne, novinky a největší hity. David Guetta, Dua Lipa, Pam Rabit a další.

David Guetta a OneRepublic poprvé No.1 na Praze!

Hvězdné spojení Francouze Davida Guetty a amerických OneRepublic přineslo jedničku Hitu týdne na Praze, s hitem moldavské skupiny O-Zone, kterou se David Guetta rozhodl oživit dalším generacím posluchačů, Dragostea Din Tei čili I Don’t Wanna Wait dostala nejvíc hlasů a první týden pro sebe uzmula číslo 1.

Na jedničku z minulé neděle tak zůstala „jen“ dvojka – Dua Lipa a další track z nového alba Radical Optimism – These Walls. A třetí na Praze je Pam Rabbit, novinka Space ve svém druhém týdnu vylétla z osmého až bronzové místo!

O tři místa si polepšili i před týdnem sedmí Post Malone a Morgan Wallen, fantastická I Had Some Help je No.4. Pátá je další novinka – dvojice z Columbusu v Ohiu, Twenty One Pilots vyhrála historicky první vydání Hitu týdne, s novinkou The Craving jsou No.5. Poslední novinku v Top 10 má nejúspěšnější band Hitu týdne – Imagine Dragons, ti chystají nové album The Loom a další singlem je song o začínajících láskách – Nice To Meet You.

Novinky a nasazené

V nasazených je tentokrát veterán Eminem, který drtí charty s novinkou Houdini, jeho krajané Shaboozey a Billie Eilish, novinka našich Support Lesbiens nebo mezinárodní spolupráce Purple Disco Macine, Benjamin Ingrosso, Nile Rodgers a Shanseea.

Koukněte na to a nejlepším songům pošlete hlas

Poslechněte si 23. vydání Hitu týdne roku 2024. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.