Kam dnes v Praze za kulturou

10. srpen 2009

Tři muži na špatné adrese se sejdou dnes večer v Divadle Bez zábradlí. Pánové Klepl, Heřmánek a Žák rozehrají hru, ve které skoro nic není normální, v 19.00.

Divadlo V Celetné uvede představení Moje řeč. Začátek je naplánován na 20.00. Do třetice včeho dobrého nahlédneme do programu Letních Shakespearovských slavností. Dnes nabízejí Komedii omylů s Davidem Suchařípou nebo Jitkou Čvančarovou. Představení v Nejvyšším purkrabství pražského hradu začne v půl deváté.

Úplně jinou, ale neméně poutavou podívanou si můžete vychutnat v zoologické zahradě. Pokud jste ještě neviděli nové obydlí lachtanů, měli byste to napravit. A prohlédnou si můžete i mládě kasuára, které nedávno dostalo jméno Inoféf a je po dlouhé době prvním mládětem kasuára přilbového v pražské zoo.

Říká Marta Hauznerová, která v pražské Zoo organizuje akce pro veřejnost. Neznámé šperky hradní elity z 10. a 11. století můžete obdivovat ve Starém královském paláci Pražského hradu v rámci výstavy Příběh pražského hradu. Šperky jsou ojedinělými památkami na život hradní elity. Tvarem, výzdobou i technikou připomínají šperkařství Velkomoravské říše jak je známe z nálezů v Mikulčicích i jinde na Moravě. Soubor ozdob obsahuje stříbrné nákrčníky, zlacené náušnice či gombíky a zaujme jistě nejen ženy.

Spustit audio