Létající redaktorka: Co mi karanténa dala a vzala?

Po několika týdnech se život nás všech pomalu vrací zpátky do zajetých kolejí. Obchody znovu otevřely, kavárny a restaurace začaly fungovat. Kultura se pomalu může nadechnout. Otázkou ale zůstává, jak to všechno bude fungovat. A to mi asi dělá největší starosti. Ale tenhle rozbor si nechám na jindy.

Každý z nás využil tohle období, kdy se čas nadobro zastavil, po svém. Aniž bych jakkoliv chtěla zlehčit celou korona krizi, mě to vlastně přišlo fajn. Nejen proto, že jsem měla víc času na všechno, co mám ráda, ale naučila jsem se spoustu věcí. Tak třeba:

Létající redaktorka zkoušela také upéct kváskový chleba

Začala jsem péct kváskový chleba, což mi vždycky přišlo děsně složitý, ale taková tragédie to zase není a navíc je to zábava. Ten pocit, když čekáte, jestli těsto vykyne správně a hlavně jak bude pak výsledný produkt chutnat. A ta vůně? To je nádhera. V kuchyni jsem obecně trávila hodně času. Taky se ze mě stala hotová zahradnice. Vysázela jsem spoustu rostlin a nových stromů a začala taky cvičit jógu. Jo a zvládla jsem přečíst pár knih.

Ze všeho nejvíc jsem ale trávila čas venku v přírodě. Chodila jsem po kopcích a pořád sledovala tu prázdnou oblohu bez letadel. Přišlo mi vlastně krásný, že se ten velkej kolotoč najednou zastavil. Jakoby nám někdo chtěl říct, a teď se všichni zastavte a odpočívejte. Radujte se z maličkostí a naučte se vážit toho, na co jste tak trochu zapomněli.

Takže mějte se rádi, buďte stateční a brzy zase ahoj.

Vaše létající redaktorka

#letajiciredaktorka

Spustit audio