Nechte se okouzlit světelnými instalacemi. Ulice Prahy opět rozzáří Signal Festival

12. říjen 2023 09:46

Celkem 20 instalací, rozšířené trasy a nasvícené historické památky a umělecká díla. To je další ročník audiovizuální přehlídky s názvem Signal Festival. Jeho 11. ročník začíná právě dnes.

„Osobně se těším na několik instalací. Je to určitě španělské studio Playmodes, které má instalaci v hale č. 13 v Holešovické tržnici. Viděl jsem videomappingovou projekci japonského studia Flightgraf, která bude na kostele sv. Cyrila a Metoděje a to je pro mě úžasný, byl jsem z toho fakt nadšený,“ vyjmenovává některá programová lákadla ředitel Signal Festivalu Martin Pošta.

Festival digitální a kreativní kultury nabízí hned několik tras, po kterých se můžete vydat. „Máme jednu trasu Centrum, která se táhne od Kunsthalle až po Florenc, a druhá je Karlín/Holešovice.“

Signal Festival 2021

Novinkou letošního ročníku jsou Satelity, organizátoři nasvítí umělecká díla, která už se ve veřejném prostoru nacházejí, ale ne všichni je znají.

„Je to dílo Federica Díaze, které se nachází na Bořislavce. Dlouho existující dílo Zdeňka Sýkory, tedy průduchy na Letné poblíž Technického muzea. A dílo Jiřího Příhody VISTA MARS na Rustonce. Takže to je vlastně ta třetí trasa,“ upřesňuje Pošta.

Čtvrtou je pak trasa v rozšířené realitě, ta vede Karlínem a potřebujete k ní aplikaci v mobilním telefonu. Festival potrvá až do neděle 15. října.

Na co dalšího se na Signal Festivalu těšit? Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související