Největší ocenění pro interpreta je vyprodaný sál, říká kapela Poetika

12. říjen 2019

Lenka Vahalová si do studia pozvala kapelu Poetiku. Jejich singly jsou často součástí playlistu Rádia DAB Praha. Přišli všichni zakládající členové - Eduard Rovenský, Dan Hrdlička a zpěvák Ondřej Brejška.

Hlavním tématem byla nová deska, kterou Poetika plánuje vydat v příštím roce. „Já si myslím, že by to mohlo být příští rok někdy v první polovině, protože už máme demo, máme toho zhruba půlku, akorát je potřeba to doťuknout a dodělat ostatní věci. Zatím můžu říct, že jsme na dobré cestě,“ říká Dan.

Eda prozradil, proč vlastně kapela dostala název Poetika. „Asi tak trošku za to můžu já Eda, protože jsem byl svého času docela dost poznamenám Senecou mladším. Litentia a poetica je v překladu volnost básníka. Znamená to, že básník si může dovolit říct cokoliv verší, uměním a nikoho to nemůže pobouřit, protože se jedná o umění. Je to bráno trochu jiným pohledem. Tak to bylo Litentia a poetica a česky jsme to zkrátili na poetiku,“ vysvětluje.

A jak zvládá mladá kapela hudební showbyznys, třeba Slavíky? „Zrovna Slavíci byla taková akce, kde o nějakou hudbu moc nejde, to bylo až to poslední, co se tam řešilo. Je to taková maškaráda slavných lidí. Tam to s hudbou moc společného nemá. Myslím si, že největší ocenění pro interpreta je vyprodaný sál, že na něj lidi dojdou,“ hodnotí Dan.

Celý rozhovor si poslechněte v audioarchivu.

autoři: Lenka Vahalová , jp