OBRAZEM: Open House Praha přilákal do studií Českého rozhlasu v Karlíně mnoho návštěvníků

23. květen 2022

Festival Open House Praha otevřel dveře 101 budov a prostorů, které jsou pro veřejnost jinak nepřístupné. Mezi nimi byla i historická budova Českého rozhlasu v Karlíně.

Celý víkend vítal Národní dům v Karlíně návštěvníky všech věkových kategorií, dokonce i jednoho psího. Historii i současnost budovy jim představili moderátoři, markeťačky, vedoucí programu a další lidé, kteří se podílejí na chodu rádia.

Veřejnosti se otevřela hned tři studia Českého rozhlasu. Legendární hudební Studio A, místo, které vyhledávají pro natáčení nejen hudební interpreti, ale také celé orchestry. Dále činoherní Studio B, kde vznikají rozhlasové hry, pohádky a nejrůznější zvuky a ruchy. Tomu odpovídá i vybavení studia, najdete zde schody, dveře, postel, několik druhů kufrů se zámky, vanu nebo psací stroj, zkrátka všechno, co se může hodit při natáčení ruchů.

Vrcholem prohlídky pak byla návštěva vysílací studia Rádia DAB Praha. Po nedávné kompletní rekonstrukci ještě stále září novotou a je to vůbec poprvé, kdy se sem mohla veřejnost podívat. Moderátor Vláďa Malošík i moderátorka Lenka Vahalová ukázali všem zájemcům taje vysílání. S radostí předvedli, jak vypadá živý vstup, vysvětlili, jakou techniku ve studiu ovládají a zodpověděli mnoho zajímavých otázek.

Zahrada Českého rozhlasu v Karlíně patřila relaxaci
autor:
Spustit audio

Související