Oheň, voda a světlo. Představení Magická fontána na Výstavišti nabídne ojedinělou podívanou

10. květen 2022

Výstaviště v Holešovicích uvede v červnu takzvanou Magickou fontánu. Tedy představení, které v sobě kombinuje oheň, světlo, vodu a tanec. Velkolepá show vypráví příběh o životě Františka Křižíka. Narozdíl od loňského zpracování se ale letos diváci dočkají celé řady novinek.

Křižíkova fontána bude od 3. června dějištěm světelné show plné ohně, vody a nejrůznějších efektů. Příběh Františka Křižíka můžete vidět v ojedinělém představení, na scéně se objeví také obří Teslův transformátor.

Hlavní místo na scéně má Teslův transformátor

„Teslův transformátor jsme vždycky chtěli mít jako jeden z efektů a pracovat s tím trošku víc než jenom tak, že to někde na straně bouchá. Minulý rok bohužel nebylo tolik času. Prošel obrovskou renovací a nyní má hlavní část na scéně,“ přibližuje režisér a autor představení Marek Solnička.

Po pěti letech a rekonstrukci mohou diváci znovu vidět největší trysku Křižíkovy fontány, která má přes třicet metrů. Show doplní autonomní drony, pro jejich použití museli organizátoři splnit specifické podmínky.

Představení Magická fontána bude mít deset repríz

„Máme tady k nim dva piloty, jsou to kolegové z Německa, kteří jsou zároveň i výrobci těch dronů. V současné době máme nejpokročilejší systém na světě, drony mohou létat v obrovském větru i dešti. Trvalo několik týdnů dát to dohromady, fyzicky tady s námi pro ten roj dvaceti autonomních dronů musí vždycky být dva piloti. Musí mít i letový plán, jak kdybychom letěli private jetem,“ doplňuje režisér.

Představení Magická fontána čítá deset repríz, poslední 27. srpna.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio