Rozhodl jsem se vyhrát, když už jsem se na to dal a když to tak to bolí, říká o StarDance Miroslav Hanuš

26. říjen 2019

Do studia Rádia DAB Praha přišel herec a také režisér Miroslav Hanuš. Hlavní téma rozhovoru byla nová inscenace Švandova divadla - Hadry, kosti, kůže, kde Mirek hraje Jana Wericha. Lenka Vahalová se ptala i na StarDance.

Miroslav Hanuš přibližuje, co vlastně výkřik „hadry, kosti, kůže“ znamená. „Jednak je to úryvek a název básně pana Holana. A pak to volali takzvaný kožkaři. Kožkař šel po vesnici, vykřikoval a vykupoval staré hadry, z těch se něco dělalo. Pak kosti, z těch se dělalo mýdlo a kůže, třeba králičí a tak,“ říká a zároveň vysvětluje, proč inscenace dostala takové jméno. „Já si pod tím představuju věci, že to je trochu to, co z nás zbyde – hadry, kosti, kůže. Je v tom trochu drsnosti a trochu takové pravdy, kudy ten život půjde a kudy jde. Já si pod tím představuju tohle, ale je to určitě volný, co si pod tím kdo vezme.“

Kvůli StarDance beru léky na podporu chrupavek

Miroslav Hanuš tančí v nové řadě StarDance. A šel do toho naplno. „Nejsem příznivec soutěží. Teď jsem se o tom bavil s Xindlem, tak jsem navrhoval, aby všichni ostatní odstoupili, abychom zůstali s Xindlem v soutěži sami, protože já jsem nejstarší a on nejtěžší a my dva si zasloužíme vyhrát a ostatní budou mít ještě příležitost,“ směje se Hanuš.

„Upřímně, nedělá mi žádnou radost nad někým vyhrát, ale ani mi nedělá radost být někým poražen,“ přiznává. A proto se rozhodl, že tentokrát udělá výjimku a zkusí být první. „Řekl jsem si, že zkusím vyhrát, když už jsem se na to dal a když to tak bolí. Udělal jsem pro to různé věci. Například jsem si vzal léky na podporu chrupavek, který užívá náš devadesátiletý děda,“ dodává.

Zajímá vás film Šarlatán, kde Miroslav Hanuš hraje? Nebo chcete vědět, kdy bude opět v roli režiséra? Vše se dozvíte v audioarchivu nebo na videozáznamu.

autoři: Lenka Vahalová , jp