S mottem Chceme něco jinýho! začíná v Divadle pod Palmovkou setkání evropských divadel Palm Off Fest

14. říjen 2022 11:00

V Divadle po Palmovkou začíná mezinárodní přehlídka středoevropských divadel s názvem Palm Off Fest. Letošní ročník má podtitul Chceme něco jinýho!, rámuje tak společné téma všech uváděných inscenací a zároveň i téma diskuze nad současným děním nejen v kultuře.

Program otevře slovenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského inscenací Čepec zobrazující současný slovenský venkov. Ukrajinský soubor ze lvovského Jam Factory Art Center navzdory válce a ruské agresi v srpnu odpremiéroval novou inscenaci Beilisův případ, kterou představí i u nás.

Slovinský soubor Slovensko mladinsko gledališče z Lublaně se v dokumentárním představení The Game věnuje tématu uprchlíků, německá inscenace The Waste! divadla Schuspiel Stuttgart zase poukazuje na problém likvidování tříděného odpadu způsobem, který znečišťuje životní prostředí.

Samozřejmě nebude chybět ani české představení romeo&julie2022 v režii mladého rumunského režiséra Alina Neguțoiua. Multimediální digitální thriller o životě na sociálních sítích a o víře v opravdovost jejich obsahu.

„To představení začíná normálně, diváci sedí v hledišti, začíná to na forbíně, po deseti minutách se přesouváme za železnou oponu na jeviště, tam se to odehrává v takovém kostele. Bylo to technicky náročné, protože jsou tam obrazovky. Během celého představení jsou projekce a muselo se to sladit s herci,“ popisuje ředitel festivalu Michal Lang.

Palm Off Fest potrvá až do středy 26. října, více informací ZDE.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související