Soutěž o vstupenky na výstavu a scénickou koláž Horníček 100 v Divadle ABC - UKONČENO

5. prosinec 2018

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Radka Járová, František Vorel a Barbora Petrtýlová.

Miroslav Horníček, uznávaný herec, režisér, dramatik, ale i výtvarník a fotograf, by v letošním roce oslavil sté narozeniny. Městská divadla pražská, ve kterých Horníček strávil s přestávkami 36 sezon, proto k tomuto význačnému jubileu připravila výstavu fotografií a také scénickou koláž inspirovanou jeho životem a texty. Zasoutěžte si s námi o vstupenky!

Výstavu ve foyer divadla ABC tvoří kolekce fotografií a tiskovin. Na 27 panelech je možné zhlédnout jeho kariéru na scénách Městských divadel pražských. Významnou měrou jsou zastoupeny i jeho autorské komentáře a vybrané citace z autobiografie. Na výstavu pak navazuje zmíněná scénická koláž ze života Miroslava Horníčka v režii Davida Czesanyho s novými členy hereckého souboru Beátou Kaňokovou, Petrem Konášem a Tomášem Havlínkem.
Více informací na www.mestskadivadlaprazska.cz.

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky na výstavu a scénickou koláž Horníček 100, která se koná v Divadle ABC v sobotu 15. prosince od 16 hodin.

Soutěžní otázka:

Kolikátého listopadu by Miroslav Horníček oslavil sté narozeniny?

a. 10. listopadu

b. 15. listopadu

c. 20. listopadu

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: jp , Tereza Čistotová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.