Texty Michala Horáčka v novém podání. Cirk La Putyka uvádí scénický koncert s cirkusovými tóny

19. duben 2023 12:58

Nový cirkus, tanec a písně Michala Horáčka v podání současných interpretů. Tohle všechno spojuje ve zkratce nový projekt Cirku La Putyka s názvem Horáček GEN XYZ. Dnes má premiéru v šapitó Azyl78 na pražském Výstavišti. Na zkoušce natáčela létající redaktorka Sabina Vosecká.

7krát3, Jan Cina, Rozálie Havelková, Katarzia, Bára Poláková, Albert Romanutti, Ondřej Ruml, Naďa Válová nebo Vladimir 518. Ti všichni zazpívají nově a velmi netradičně aranžované písně s texty Michala Horáčka během novocirkusového koncertu nazvaného Horáček GEN XYZ.

„Samozřejmě ty skladby jsou tak strašně líbivé a zakořeněné do té hlavy. Každý nějakou skladbu Hapka – Horáček zná,“ myslí si autor projektu a principál souboru Cirk La Putyka Rostislav Novák.

Novocirkusový koncert Horáček GEN XYZ můžete vidět v šapitó Azyl78

„Když jsem se zeptal svých dětí, který jsou ve věku 14, 17 a 24, tak nevěděly vůbec nic. A vlastně to byl jeden z těch základních vykopávacích momentů. Jestli Horáček je to jméno, které dokáže ty generace spojit. A jak se ukazuje, tak minimálně to spojilo ty lidi, který jsou tady na tom jevišti, který jsou tak strašně různorodý,“ pokračuje.

Představení kombinuje ty nejpopulárnější písně Michala Horáčka s těmi méně známými. Cílem bylo objevit nové formy, a také umožnit interpretům vystoupit ze své komfortní zóny.

Co o projektu říká Vladimir 518, si poslechněte v reportáži.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související