Tipy na víkend v Praze: zajděte na Comic-Con, Dny evropského filmu nebo si užijte surfařskou vlnu u Štvanice

5. duben 2024

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

 Comic-Con

  • pátek 5. až neděle 7. dubna, Praha 9

Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry, komiksy, knihy a kostýmy, nejčastěji v žánru sci-fi, fantasy a horor. V O2 universum se těšte na turnaje videoher a stolních her, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, workshopy a soutěže, přednášky a prezentace, výstavy i koncert.

Dny evropského filmu

  • čtvrtek 4. až úterý 9. dubna, různá místa

V kinech Světozor, Přítomnost a Edison máte možnost vidět evropské filmy, které se zpravidla do běžné distribuce nedostanou. Jednatřicátý ročník soutěžního festivalu Dny evropského filmu přinese například samostatnou sekci snímků významné rakouské režisérky Jessicy Hausner a zaměří se také na ekologické snímky.

Opening Vlny Štvanice

  • sobota 6. dubna, Praha 7

Čtěte také

Nejen vodní srdcaři můžou sobotu strávit u Vltavy. Vlny Štvanice slaví své pokračování v další sezóně a celý den se bude surfovat, prkna si užijete i na suchu, v plánu je několik koncertů, na místě bude foodtruck a dočkáte se také pubkvízu. Na akci se zabaví dospělí i děti, k dispozici bude několik sportovních aktivit, které budou zdarma. A když byste si náhodou chtěli nechat něco vytetovat, budete mít šanci.

Veletrhy FOR BEAUTY, FOR PETS, FOR KIDS

  • do neděle 7. dubna, Praha 9

Výstaviště Letňany hostí tento víkend hned tři veletrhy. Už od čtvrtka začíná veletrh chovatelských potřeb FOR PETS, kde najdete širokou škálu různých potřeb, hraček, krmiv i vychytávek. V pátek se pak přidá jediný beauty veletrh v republice FOR BEAUTY, ten se specializuje na kosmetiku, péči o vlasy, nehtový design a nehtovou modeláž nebo vybavení salonů. A v pátek startuje také největší veletrh hraček, her a potřeb pro děti FOR KIDS.

Matějská pouť

  • do neděle 14. dubna, Praha 7

Své brány otevřela největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá až do dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Výstava Planeta Praha

  • do 1. září, Praha 2

Čtěte také

Centrum architektury a městského plánování připravilo spolu s tvůrci dokumentárního filmu a knihy Planeta Praha stejnojmennou výstavu. Pro návštěvníky je připravena řada interaktivních prvků, včetně virtuální reality. Nahlédněte do světa našich zvířecích spolubydlících, jak vidí metropoli a život v ní? A jak využívají městské prostředí? Odpoví expozice, která trvá až do září.

Výstava KAFKAESQUE 

  • do 22. září, Praha 7

Čtěte také

Pražský rodák Franz Kafka je jedním z klíčových autorů 20. století. Jeho romány, příběhy a korespondence byly přeloženy do desítek jazyků. Letos je to 100 let od jeho úmrtí, což připomíná výstava v Centru současného umění DOX. Více než třicet umělců tak představuje vlastní kafkovské pojetí současného světa. Připraveny jsou také diskuse, filmové projekce nebo koncerty.

Výstava Czech Press Photo

  • do konce srpna, Praha 1

Čtěte také

V Nové budově Národního muzea můžete navštívit výstavu již 29. ročníku prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo. Prezentovány jsou oceněné snímky a další vybrané fotografie, které charakterizují uplynulý rok. Celkem je k vidění více než 470 tištěných fotografií a více než 240 snímků v obrazovkách a projekcích od 120 autorů. Součástí výstavy bude bohatý doprovodný program.

Nová PET Tropicana a výstava Tropické květy

  • do neděle 7. dubna, Praha 7

Čtěte také

Veronika Richterová se už bezmála dvacet let zabývá uměleckou recyklací a tvorbou barevných plastik z použitých PET lahví. Svá díla znovu vystavuje ve skleníku Fata Morgana. Přijďte se podívat na fantastické rostliny i živočichy vyrobené z plastových lahví, které autorka nachází u kontejnerů nebo podél cest. Botanická zahrada se také postarala o to, aby byly květiny z plastu náležitě pojmenovány. Těšit se tu můžete také na výstavu Tropické květy, exotické rostliny si zároveň můžete zakoupit, je tedy pravděpodobné, že domů nepůjdete s prázdnou.

Rádiová stezka

  • Praha – Satalice

Čtěte také

Studenti 1. IT Gymnázia v Satalicích vytvořili naučnou stezku na počest rádiové historie. Vysílání začalo 18. května 1923 ve stanu v pražských Kbelích a v sousedních Satalicích byla vybudována rádiová stanice. Dnes v budově sídlí právě zmíněné gymnázium a trasa vede kolem něj parkem. Projít si ji může kdokoli, má osm zastávek a vznikla k ní i aplikace.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka