V cukrárně jako v nebi. Tématem letošního Designbloku je jídlo jako potrava pro tělo i duši

Tématem devatenáctého ročníku Designbloku je jídlo jako smyslový zážitek. Hlavní výstavní prostory najdete opět na Výstavišti v Holešovicích. Průmyslový palác se rozdělí na tři části - Openstudio (prostor pro designéry, školní ateliéry a studenty), Superstudio (prostor pro výrobce) a Designérii. V Lapidáriu bude umístěn Art house - prostor pro sběratelský design a další instalace ovládnou i venkovní prostory Výstaviště.

Centrální hala Průmyslového paláce bude patřit Designérii, kterou letos vytvářel Maxim Velčovský spolu s Veronikou Jirouškovou. "Celou střední halu proměnili v takovou sférickou cukrárnu, krajinu s velkými dorty a skákací horou Říp. My tomu říkáme vesmírná nebo nebeská cukrárna a doufáme, že se tam lidé tak budou cítit," popisuje kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek. K jedinečnému svátku designu se připojuje i řada galerií a showroomů po celé Praze. Největší přehlídka designu ve střední Evropě se v Praze koná od 26. do 30. října 2017.

Designblok. Diploma Selection, Michal Pražský
Designblok. Diploma Selection, Anna Banout
Designblok. BOMMA
autor:
Spustit audio