V MHD se dá plést, číst nebo snít. ROPID slaví 30 let a spouští novou kampaň Můj čas

19. říjen 2023 13:19

Jestli ještě pořád přemýšlíte, v čem jsou hlavní výhody cestování hromadnou dopravou, může vám pomoct nová kampaň Můj čas. Přichází s ní společnost ROPID, která veřejnou dopravu v Praze a středních Čechách organizuje. Sérií plakátů chce motivovat lidi k využívání autobusů nebo tramvají.

Čas, který můžete využít jenom pro sebe. Taková je hlavní myšlenka nové vizuální kampaně, jejímž cílem je ukázat pomocí příběhů pěti různých cestujících výhody MHD oproti individuální dopravě.

Tramvaj plná pokojovek je například únikem před městskou džunglí, přívoz jedoucí na Podhoří může být klidně lodním taxíkem v Holandsku a tramvaj plná bonbonů zase ideálním dopravním prostředkem, jak si ho představují děti.

„Cílem hlavního města je, aby počet řidičů v Praze o něco klesl. Známe to asi všichni, trávíme ten čas v kolonách. Když jedeme tramvají, metrem nebo autobusem, tak je to i o nějaké jiné činnosti,“ říká předseda komise pro veřejnou dopravu v Praze Martin Štěrba z Pirátů.

Zasněná zastávka a oslavy třiceti let

První částí kampaně je tramvajový přístřešek na Palackého náměstí v Praze, který se dnes proměnil v Zasněnou zastávku. Do budoucna chce ROPID spolupracovat s dalšími městskými organizacemi, městskými částmi či uměleckými školami nebo profesionálními umělci a proměňovat některé nevzhledné zastávky či dopravní terminály v příjemnější místa.

Do kampaně se budou moct zapojit i cestující, v plánu je například vypravit tramvaj, ve které budou mít možnost se naučit plést nebo bude plná různých květin.

Organizace ROPID slaví letos 30 let své existence a připravila i řadu akcí pro veřejnost. Těšte se na mimořádné jízdy historickými autobusy, tramvajemi a vlaky, na speciální jízdy výletního vlaku Cyklohráček nebo třeba dopravní kino. Přesný program oslav najdete ZDE.

autoři: Adam Bejšovec , | zdroj: ROPID
Spustit audio

Související