Životní krize jsou úžasné, teprve díky nim člověk objeví své možnosti, říká herečka Kuklová

3. listopad 2019

Poprvé stála před kamerou, když jí bylo 12 let. Později vystudovala DAMU a do povědomí lidí se dostala především rolí princezny Jasněnky v pohádce Zdeňka Trošky. Dnes už má na svém kontě rolí nepočítaně stejně jako osudových životních křižovatek a kotrmelců. I o nich se v pořadu Až na dřeň rozpovídala herečka Michaela Kuklová.

Usměvavá herečka žije v současnosti především divadlem. Film musel jít trochu stranou i proto, že se kromě hraní stará také o domácnost a desetiletého syna. „Mateřská role je pro mě stále prvořadá,“ dodává herečka, která si svého času vyzkoušela i práci v zahraničí. Nechybělo ale mnoho a všechno mohlo být jinak. Během Sametové revoluce totiž jako zázrakem přežila dopravní nehodu. Kolemjdoucí ji tehdy vytáhli z auta, ze kterého nezbylo vůbec nic. „Dodnes si nepamatuji, co se přesně stalo. Já i řidič jsme byly opilí a já jsem díky tomu dodnes prakticky abstinent. Díky bohu, že se tehdy nikomu nic vážného nestalo.“

Velkým zlomem v jejím především osobním životě byl také film Andělská tvář jejího někdejšího manžela Jiřího Pomeje, který se kvůli němu zadlužil. Tehdy se potýkala s obrovskými finančními problémy, rozváděla se a na prahu čtyřicítky vlastně začínala od nuly. „Ty emoce s tím spojené byly obrovské. Tehdy jsem přišla o všechno a neměla kam jít. Neměla jsem ani partnera, ani dítě, ani peníze. Špatně jsem i hrála, protože jsem byla vyčerpaná a neměla z čeho brát. Nicméně to, co jsem pak prožila, kam jsem se posunula a co jsem se díky tomu všemu naučila, je k nezaplacení. Dalo mi to možnost žít krásně,“ vypráví herečka.

Celý rozhovor s Michaela Kuklovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu a nezapomeňte se podívat také na videozáznam z natáčení.