Zpěv, hudební tvorba, tanec i vizuální podoba. Adam Pavlovčin alias ADONXS zvládá být všestranným umělcem

31. prosinec 2022

„Z debutového alba mám obrovskou radost. Materiál jsem měl, takže jsme selektovali top desítku, která se tam dostane,“ popisuje vznik desky Age of Adonxs jeho autor.

Adam Pavlovčin věděl, že se hudbě chce věnovat naplno. Jeho cesta vedla ze Slovenska nejdřív do Prahy a pak rovnou do Londýna, kde studoval na Britském a irském institutu moderní hudby.

„Ten studentský systém je trošku jinak nastavený, snaží se podpořit vlastní motivaci každého. Padesát procent je tvoje iniciativa, máš k dispozici studio, lidi, se kterými pracovat, castingy na showcase, festivaly. První rok jsem to neuměl využít, druhý a třetí už ano.“

Sebevědomé alter ego

Během studia v Londýně vznikl i pseudonym ADONXS, používat ho ale začal až po vítězství v soutěži SuperStar 2021, která urychlila jeho sólovou kariéru.

„Inspiroval jsem se řeckou mytologií, Adonis mi asocioval nějakou sílu nebo i fyzickou krásu. Měl jsem pocit, že mi možná na tom pódiu ještě nějaké sebevědomí chybí. Vytvořil jsem si takové alter ego, ADONXS to na pódiu zvládne, může si dovolit cokoli. A Adama nechám v backstage,“ směje se zpěvák.

Adam Pavlovčin alias ADONXS

Kromě zpěvu a hudební tvorby je Adam také zkušeným tanečníkem, stojí i za vizuální podobou videoklipů.

„Musím přiznat, že už je toho trochu moc. Chtěl bych se víc zaměřit na tu tvorbu a mít kolem sebe tým. Ale hrozně mě to všechno baví, takže bych od toho nechtěl úplně dávat ruce pryč. Je to celé propojené.“

V listopadu vyšlo jeho debutové album Age od Adonxs, kolem něj se bude točit i mnoho dalších věcí v roce 2023, fanoušci se rozhodně můžou těšit na koncerty.

Co dalšího v novém roce plánuje? Proč odešel z Londýna zpět do Prahy? Ví, kdo jsou jeho fanoušci? A jak vzpomíná na SuperStar? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,