Buřty na černém pivu

Dnes je pálení čarodějnic a k těm jednoznačně patří buřty! Jelikož v přírodě převládá velké sucho, tak bychom ohně v přírodě měli vynechat nebo být více opatrní. A ten, kdo chce pro letošek změnu, může zkusit buřty na černém pivu v troubě.

Ingredience:

  • kvalitní české špekáčky
  • černé pivo
  • cibule 
  • česnek
  • červená paprika
  • drcená rajčata
  • čerstvé chilli papričky
  • sádlo

Postup:

- špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu,

- oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na proužky,

- zrychla orestujeme špekáčky na oleji, přídáme směs cibule a papriky,

- přidáme nasekaná rajčata, česnek a zalijeme černým pivem,

- v troubě pečeme při teplotě 170° C, dokud není omáčka medové konzistence.

autor: jp

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.