Vepřové medailonky v bramboráku

Dnes jsme si pro vás připravili rychlý, chutný a jednoduchý recept. Vepřové medailonky v bramboráku!

Ingredience:

  • 300 g očištěné vepřové panenky
  • sůl a pepř
  • 4 větší brambory
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka sušená
  • olej

Postup:

Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku, koření a nastrouhaný česnek.

Z očištěné panenky nakrájíme medailonky, které okořeníme, omoučníme a zprudka krátce opečeme.

Na rozpálenou pánvičku s olejem dáme lžící těsta a na něj pak opečené medailonky. Vrchní část masa přikryjeme další vrstvou těsta a opečeme pomalu z obou stran.

autor: jp

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

zlenice.jpg

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...