Michael Foret: Můj hudební vývoj je obří, zažil jsem tolik houpaček a kolotočů. V MikAelovi si dělám hudbu podle svého

29. květen 2022

Do jeho života už léta patří hudba, zpěv a sály plné fanoušků. Vkradly se mu do něj ale také úzkosti a panická ataka. Ve druhé řadě Superstar se probojoval do finále, vydal několik alb a hrál v několika muzikálech. Hostem pořadu Až na dřeň byl Michael Foret.

Na jaře vydal Michael Foret alias MikAel nový singl Flesh 4 Fantasy. Podle jeho slov je to předzvěst alba, které chystá na podzim. „Bude to voňavé album s bookletem – taková moje vizitka. Obrázek mi na něj vytvořila dcerka,“ říká s úsměvem muzikant, který prý mívá tvořivá i méně plodná období.

„V lednu skládám letní hity. Z jara se mi v hlavě rodí trochu těžké věci. Mám to tak i v životě, jsem buď hodně veselý, nebo hodně smutný. Teď kolem 35. roku života se snažím najít nějaký střed.“

Ze sportovce hudebníkem

Jako kluk dost sportoval, praktický každý víkend trávil na atletických závodech. „Já v tom byl bohužel hodně dobrej. Všichni moji kamarádi chodili ven a já musel na závody. Naučilo mě to ale disciplíně.“

Bodem zlomu byl pro Michaela Foreta koncert Cranberries, který v Praze viděl ve svých dvanácti letech. Tehdy se rozhodl, že hudba bude jeho součástí. Od dědečka dostal kytaru a začal chodit na soutěže.

„Já vždycky skončil poslední, protože jsem si vybíral moc těžké věci. Diváci se mi smáli. Já ale chtěl tak moc zpívat, že mě to hnalo dopředu. Ze dne na den se to pak změnilo, začal jsem jinak používat hlas i hlavu, a najednou to šlo,“ vypráví zpěvák, který se ve druhé řadě Superstar propracoval na 6. místo.

Nový hudební projekt

„Bylo to hodně náročné, nebyla tam dobrá parta. Pamatuji si, jak jsem tátovi brečel do telefonu, že chci vypadnout,“ vzpomíná na nelehkou dobu v Superstar s tím, že dnes ví, že by spoustu věcí udělal jinak.

„Zažil jsem hodně houpaček a kolotočů, ale kdyby se to nestalo, nebyl bych dnes tam, kde jsem. Já jsem si vymyslel MikAela proto, abych mohl děla hudbu jen podle svého. Navíc jako Michael Foret jsem byl pořád spojený se Superstar, MikAela najednou hrají rádia…“

Jak psychicky náročný je život v šoubyznysu a proč už dnes neřeší počet článků v časopisech? I tom byla v pořadu Až na dřeň řeč. 

Související