Místo, kde váš porouchaný elektrospotřebič dostane druhou šanci. V Pražské tržnici je otevřena Opravárna

23. listopad 2022 10:00

Rozbil se vám zrovna nějaký domácí spotřebič a vy ho neumíte ho sami opravit? Nechcete utrácet peníze za koupi nového? Tak pro vás máme zajímavý tip. V areálu Pražské tržnice v Holešovicích totiž nově funguje Opravárna. Stačí sem nefunkční věc přinést a o zbytek se už postarají odborníci.

„Nastěhovali jsme se v říjnu a teď v listopadu jsme otevřeli na zkoušku, zatím tři dny v týdnu. Zjišťujeme zájem lidí o tuto službu,“ popisuje zakladatel projektu Opravárna Jan Charvát.

Čtěte také

Zaměřují se na pozáruční opravy především elektronických výrobků. „To znamená, že teď před Vánocemi lidé nejvíc nosí mixéry, hnětače na cukroví. Větší výrobky jako ledničky nebo pračky je lepší nechat doma, na to máme techniky, které pošleme přímo do domácnosti za zákazníkem.“

Původně online projekt Opravárna se posunul blíž zákazníkům. V Pražské tržnici má skladové zázemí a také servis, kde bude k dispozici technik.

„A bude opravovat donesené výrobky, zatím je tady přítomen vždycky ve čtvrtek. Od jedné hodiny můžou lidé přijít a věci, které jdou opravit na místě, například spájení drátků, zvládne na počkání,“ dodává Jan Charvát.

Kromě servisu rozbitých domácích spotřebičů je v plánu také pořádání různých workshopů pro veřejnost.

Poslechněte si celou reportáž z Pražské tržnice.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související