Buřty na černém pivu

Dnes je pálení čarodějnic a k těm jednoznačně patří buřty! Jelikož v přírodě převládá velké sucho, tak bychom ohně v přírodě měli vynechat nebo být více opatrní. A ten, kdo chce pro letošek změnu, může zkusit buřty na černém pivu v troubě.

Ingredience:

  • kvalitní české špekáčky
  • černé pivo
  • cibule 
  • česnek
  • červená paprika
  • drcená rajčata
  • čerstvé chilli papričky
  • sádlo

Postup:

- špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu,

- oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na proužky,

- zrychla orestujeme špekáčky na oleji, přídáme směs cibule a papriky,

- přidáme nasekaná rajčata, česnek a zalijeme černým pivem,

- v troubě pečeme při teplotě 170° C, dokud není omáčka medové konzistence.

autor: jp

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.