Pro komfort návštěvníků pražské botanické zahrady je to zlomový okamžik, říká o nové lávce ředitel Bohumil Černý

23. únor 2023 10:42

Botanická zahrada v pražské Troji dokončila stavbu nového přemostění. Odteď budou mít návštěvníci jednodušší přístup ze skleníku Fata Morgana do dalších venkovních expozic. 

„Pro botanickou zahradu a pro komfort našich návštěvníků je to zlomový okamžik. Podařilo se nám dokončit přemostění, čili propojení mezi expozicí Fata Morgany a venkovních expozic,“ popisuje s radostí ředitel zahrady Bohumil Černý.

Doposud byla zahrada rozdělena úvozovou cestou spojující Troju se Sídlištěm Bohnice. „Doteď museli návštěvníci vystoupit z areálu, projít přes silnici a následně vstupovat do Ornamentální zahrady. Je to spleť takových cestiček, které do budoucna čeká ještě další proměna, kdy budou osázeny expozicí Evoluce rostlin,“ doplňuje.

Podle Bohumila Černého to bude i místo relaxace s posezením. Lávka spojující venkovní expozice s areálem u skleníku Fata Morgana bude přístupná od 3. března, kdy zde začíná výstava Orchideje, poklady vietnamské džungle.

V okolí lávky vznikne ještě další nová expozice. „Před námi se otevírá hodně členitý terén, je to bývalá pískovna. Botanická zahrada zde plánuje vytvořit expozici Japonských možných lesů. Vzniknou jezera, místa na odpočinek doprovázená tou autentickou flórou, která bude pocházet přímo Japonska.“

Poslechněte si celou reportáž létající redaktorky Sabiny Vosecké.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související