V Praze 7 vzniká nový park U Vody. Lidé se můžou těšit na posezení, venkovní posilovnu, komunitní zahradu nebo ohniště

21. červen 2023 13:22

V pražských Holešovicích vznikne na břehu Vltavy nový park. Bude mít název U Vody, jméno mu vybrali místní obyvatelé v anketě. Nacházet se bude mezi přístavem a mostem Barikádníků. V místě kdysi bývalo překladiště pro lodě a později také odtahové parkoviště. Včera začali dělníci s úpravami terénu.

Rekonstrukce začala symbolickým poklepáním na poslední kus betonu. Právě odstranění nevzhledného panelu bylo první věcí, kterou museli dělníci před několika lety udělat. Teď budou upravovat samotnou louku.

Nový městský park by měl sloužit pro rekreaci, sport či komunitní a sousedské aktivity, přibydou lavičky, stoly i ohniště. Povede tudy i trasa pro cyklisty.

„Stojíme přímo na cyklostezce, která se bude napojovat na celou uliční síť, na druhé straně povede dál do Stromovky,“ upřesňuje místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová ze sdružení Praha 7 Sobě.

Budoucí park U Vody v Holešovicích

„Předpokládáme, že bude možné vstoupit do vody, jet na lodičce a pořádat tady pikniky, hrát si. Bude to spíš volná louka, kterou bude možné využívat různým způsobem,“ dodává.

Nejvíce času zabere úprava břehu řeky, hlavní práce by měly být hotové do konce listopadu. Na jaře potom dojde k výsadbě ovocných stromů, v plánu je i komunitní zahrada nebo venkovní posilovna. Radnice chce park otevřít nejpozději za rok.

Poslechněte si celou reportáž z Holešovic.

Spustit audio

Související