Zoo Praha pořádá příměstské tábory. Děti si tu zkouší, jak probíhá transport koně Převalského

15. srpen 2020

Pražská zoo letos premiérově pořádá příměstské tábory pro děti. Učí se, jak se starat o zvířata nebo třeba to, co je potřeba pro transport koně Převalského do Mongolska.

„Až když si vyrobí svého koně, pro kterého mají i pas, tak potom následuje samotná přeprava, kdy si vlastně děti vyzkouší, jak transport probíhá. Budo mít za úkol naměřit uspávací tekutinu, protože je zapotřebí koně uspat před vyšetřením. Potom mají za úkol vyrobit si vlaštovku, takové to letadlo, které bude koně doprovázet do Mongolska,“ popisuje Václava Podhráská ze Zoo Praha.

Příměstský tábor v Zoo Praha

Příměstské tábory tu pořádají dvakrát týdne po dvaceti žácích po dobu celých letních prázdnin. Za celé léto se tu vystřídá až 240 dětí.

Příměstský tábor v Zoo Praha

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.