Zpěvák Mirai Navrátil: Jsem trémista, při koncertě v O2 areně jsem cítil nervozitu i neuvěřitelný vděk

24. prosinec 2022

Před pár měsíci vyprodala kapela Mirai dvakrát po sobě pražskou O2 arenu a podle jejího frontmana to byl nezapomenutelný zážitek. O přípravě koncertu, o plánech na rok 2023, ale třeba i o Davidu Stypkovi mluvil Mirai Navrátil.

„Já jsem trémista a člověk, který se hodně bojí. Těsně před tím, než ten koncert vypukl, to je koktejl emocí. Jednak nervozity, zároveň je to pocit neuvěřitelného vděku, protože víc než 15 tisíc lidí čeká v ten moment v hale a kolikrát jedou přes celou republiku.“

Přiznává, že už na generálce ho obří prostory O2 areny ohromily. Prý také proto, že je krátkozraký.

Moderátorka Lenka Vahalová a Mirai Navrátil

„Skoro jsem nemohl hrát a měl jsem prostě na krajíčku, nedokázal jsem to vstřebat. Když jsme šli naostro, tak jsem to už nějak dal. Člověk tam vidí svoje rodiče, jak fandí. I pro ně to asi musí být silný okamžik. Takže já jsem se dojímal sám sebou,“ směje se.

Na rok 2023 si kapela naplánovala halové turné, do O2 areny se tedy vrátí, v listopadu zde svou koncertní šňůru zakončí.

A tak si lítej...

V písni Lítej vzpomíná kapela na hudebníka a kamaráda Davida Stypku, který téměř před dvěma lety zemřel.

Neměl jsem v české muzice asi větší vzor než Davida Stypku.

„David byl člověk, který nás silně ovlivnil. Myslím, že měl naprosto fenomenální talent jak skladatelský, tak básnický. Vzhlížel jsem k němu a chtěl bych jednou být tak silnou osobností jako on,“ vypráví Mirai Navrátil.

Co prožíval, když se dozvěděl o jeho úmrtí? Jaké plány má s kapelou Mirai do budoucna? A jak vznikl aktuální singl Vlci? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související