Bezinkový likér
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Bezinkové plody 1 kg
- Rozpustná káva 2 lžíce
- Cukr 0,5 kg
- Citrón 2 ks
- Vanilkový lusk 1 ks
- Havana rum 1 l
Postup:
- Plody bezinek odšťavníme, přidáme rozpustnou kávu, cukr, na 5 minut zvolna povaříme.
- Na poslední minutu varu přidáme citrónovou šťávu.
- Necháme vychladnout a poté smícháme s rumem a na jeden den vložíme podélně rozkrojený vanilkový lusk.
- Vycedíme do připravené láhve.
- Likér je lepší udržovat v chladu, ale nějakou dobu vydrží i v teple.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.