Bílý chřest po polsku
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Bílý chřest - 1 kg
- Toustový chléb - ½ ks
- Máslo - 80 g
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Z toustového chleba vyjmeme střídku a rozmixujeme ji
- Chřest oloupeme tak, aby zůstaly jen hlavičky
- Uvaříme v osolené vodě, malinko víc než zelený, ne však úplně doměkka
- Na rozpuštěném másle pomalu opékáme chřest společně s čerstvou strouhankou, dokud strouhanka nedostane světle hnědý nádech
- Osolíme, opepříme a podáváme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.