Bramborák se špekem a pivem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Brambory - 1 kg
  • Vejce - 2 ks
  • Světlé pivo - 100 ml
  • Hladká mouka - 0,1 kg
  • Česnek - 6 stroužků
  • Sůl
  • Majoránka
  • Uzený špek - 0,1 kg
  • Vepřové sádlo - 0,1 kg

Postup:

  • Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme je a slijeme z nich vodu
  • Zasypeme je moukou, přidáme vejce, pivo, prolisovaný česnek, sůl, koření a umícháme těsto, do kterého přidáme nadrobno nasekaný a orestovaný špek 
  • Směs rozetřeme lžící na pánev s rozpáleným tukem
  • Smažíme po obou stranách dozlatova
autor: Denisa Jeřábková