Bramborový guláš

Vaříme s Jolanou Novákovou.

Suroviny: 700 g oloupaných brambor, 200 g cibule, 100 g sádla, mletá paprika, kmín, 40 g hladké mouky, česnek, sůl, masox, majoránka, pepř

Postup: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžova, vmícháme mletou papriku a kmín. Po zpěnění zalijeme trochou vody a přivedem k varu. Přidáme brambory pokrájené na kostky, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Ze zbytku tuku a mouky připravíme jíšku, přidáme ji k poloměkkým bramborám, podle potřeby přilijeme trochu vody, rozmícháme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí brambor. Guláš okořeníme masoxem, utřeným česnekem a rozemnutou majoránkou, krátce podusíme. Podáváme s pečivem.