Buřty na černém pivu

Recept pro dnešní den od kuchaře Davida Krejčího.

Ingredience:
- kvalitní české špekáčky
- černé pivo
- cibule
- česnek
- červená paprika
- drcená rajčata
- čerstvé chilli papričky
- sádlo
Postup:
- špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu
- oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na proužky
- zrychla orestujeme špekáčky na oleji, přídáme směs cibule a papriky
- přidáme nasekaná rajčata, česnek a zalijeme černým pivem
- v troubě pečeme při teplotě 170° C, dokud není omáčka medové konzistence
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.