Caesar salát s kuřecím masem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 4 porce:
- kuřecí maso 0,5 kg
- římský salát 2 ks
- bageta, houska nebo rohlík na krutony
- hobliny parmezánu
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Na dresink:
- majonéza 200 g
- dijonská hořčice 3 lžičky
- ančovičky 3 ks
- worcester 1 lžička
- šťáva z jednoho citronu
- strouhaný parmezán 1 lžička
- sůl
- pepř
- olivový olej 1 lžíce
Postup:
- Římský salát buď nakrájejte, nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy.
- Suroviny na dresink ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila.
- Na rozpálené pánvi orestujte nadrcený česnek, přidejte nakrájenou bagetu na kostičky a orestujte do křupava.
- Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
- Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíř.
- Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmezánu a krutony.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.