Carpaccio z bílých hřibů
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Bílé hřiby
- Olivový olej
- Čerstvý rozmarýn
- Čerstvý tymián
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Pevné bílé hřiby očistíme, zbavíme nožičky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky vyskládáme na talíř tak, aby se jen zlehka překrývaly.
- Lehce zakapeme dobrým olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme najemno sekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem.
- S bylinkami zacházíme opatrně, snadno mohou přehlušit chuť hub, kterou mají jen lehce doplnit.
- Jako příloha je výborná bagetka zapečená s máslem a česnekem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.