Celerový maďarský krém

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - čtvrtek 5. října

Suroviny: 1 větší celer, 2 lžíce másla, 3 dcl šlehačky, 2 lžíce hladké mouky, špetka cukru, 1 žloutek, bujónová kostka, sůl a zelená petrželka

Postup: Očištěný celer nakrájíme na kolečka a dusíme na másle. Kdyby měl tendenci se připékat, podlijeme pár lžícemi vody. Podušený celer rozmixujeme nebo propasírujeme, přilijeme asi 1 litr vody, rozdrolíme do ní jednu bujonovou kostku a přivedeme k varu. Mouku si rozmícháme ve šlehačce a za stálého míchání lijeme do polévky. Dochutíme solí a špetkou cukru. Necháme lehce povařit. Žloutek rozmícháme v talíři a polévku na něj nalijeme. Ozdobíme petrželkou a můžeme si osmažit housku.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.