"Chřest chudých"

Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.

Suroviny: 4 velké pórky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 cibule, velká hrst pažitky nebo petrželky, sůl, pepř

Postup: Důkladně omytý pórek rozkrájíme na 8 - 10 cm dlouhé kousky a kuchyňskou nití svážeme do svazků. V mírně osolené vodě uvaříme pórky do měkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. Ocet, sůl a pepř rozmícháme a pak pomalu metlou vešleháme olej. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a tolik nasekané pažitky nebo petrželky, až vznikne hustá omáčka. Kousky pórku rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo jako lehkou večeři.