"Chřest chudých"
Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.
Suroviny: 4 velké pórky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 cibule, velká hrst pažitky nebo petrželky, sůl, pepř
Postup: Důkladně omytý pórek rozkrájíme na 8 - 10 cm dlouhé kousky a kuchyňskou nití svážeme do svazků. V mírně osolené vodě uvaříme pórky do měkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. Ocet, sůl a pepř rozmícháme a pak pomalu metlou vešleháme olej. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a tolik nasekané pažitky nebo petrželky, až vznikne hustá omáčka. Kousky pórku rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo jako lehkou večeři.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.