Cibulová omáčka
Recept k 65. dílu pořadu Dobrou chuť...
Ingredience:
vepřová žebra
vepřové sádlo
oloupaná šalotka
řapíkatý celer
mrkev
červené víno
kuřecí vývar
80 g červené cibule nakrájené na nudličky
lžíce rajčatového protlaku
sůl a pepř
Postup:
1. Nejprve si připravíme vepřovou šťávu z vepřových žeber, sádla, šalotky, celeru a mrkve.
2. Cibuli krátce orestujeme do sklovita, přidáme lžičku rajčatového protlaku, zalijeme trochou červeného vína.
3. Přidáme vepřovou šťávu, popřípadě i trochu vody - podle chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.