Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - středa 15. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny (pro 4 osoby): 200g cizrny v sušeném stavu nebo plechovka sterilované cizrny, sezamový nebo olivový olej, 2 větší cibule nakrájené najemno, 1 lžíce sladké papriky, mořská sůl, 1/2 litru vody nebo vývaru z cizrny, 1 větší pór nakrájený našikmo, 1 sójová smetana (250 ml), granulovaný biobujón pro dochucení, citrónová šťáva

Postup: Vezmeme větší kastrol, ve kterém orestujeme na oleji cibuli, přidáme sladkou papriku a mořskou sůl. Přilijeme vývar a povaříme do měkka. Mezitím si uvařenou cizrnu rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu rozmixujeme na hustou kaši. Rozmixovanou cizrnu i nerozmixovoanou cizrnu přidáme k cibulce. Tím získáme omáčku, kterou dochutíme troškou papriky, přidáme na jemno nakrájený pórek (hlavně zelené části), necháme jen krátce přejít varem. Nakonec přidáme sójovou smetanu a trochu citronové šťávy.