Cizrnová pomazánka

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 14. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny: 100 g cizrny nebo plechovka sterilované cizrny, 1 - 2 vrchovaté lžíce sezamového másla, tzv. tahini, panenský sezamový (olivový) olej, 3 - 4 stroužky česneku, 2 lžíce citrónové šťávy, mořská sůl

Postup: Cizrnu si uvaříme, připadně použijeme sterilovanou. Na pánvi osmahneme cibulku a česnek na oleji, osolíme a zalijeme vývarem z cizrny. Cizrnu přimícháme a povaříme 5 minut. Potom vše rozmixujeme na hustou pomazánku. Dochutíme sezamovým máslem tahini, citrónovou šťávou, solí a sójovou omáčkou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.