Čokoládové cookies "Fair Trade"

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pondělí 20. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny: 150 ml oleje (sezamový, slunečnicový), 10 lžic javorového sirupu, 250 g hladké špaldové mouky, 1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů), 3 lžíce kakaa Fair Trade, 100 g čokolády Fair Trade

Postup: Olej promícháme s javorovým sirupem, vmícháme zbytek surovin. Čokoládu si nakrájíme na malé kousky a vmícháme ji do těsta. Z těsta vykrajujeme lžičkou hrudky a pokládáme na plech. Pečeme v troubě na 170 stupňů asi 15 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.