Cuketa po uhlířsku
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
2 cukety, strouhaný parmezán, široké těstovinové nudle, 2 žloutky, kelímek 30% smetany, 50 g anglické slaniny, sůl, pepř mletý
Postup:
Cukety oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme střed a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na troše oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cukety, okořeníme pepřem. Vše promícháme a smažíme několik minut, dokud cukety nezískají nazlátlou barvu.
Mezitím si připravíme omáčku. Dva žloutky rozkvedláme ve smetaně a smícháme s většinou parmezánu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zalijeme smetanovou omáčkou a pořádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu horké vody od špaget. Podáváme s parmezánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.