Cuketový guláš na pivě
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - středa 27. září
Suroviny: 1 kg mladých cuket, 1 větší cibule, 3 lžíce oleje, 3 stroužky drceného česneku, 1 lžička mleté červené papriky, 4 lžíce světlého piva, 1/4 litru vývaru nebo bujonová kostka, 2 dcl šlehačky, 2 lžíce kečupu nebo loupaných rajčat, pepř, sůl, 1 syrový brambor na zahuštění
Postup: Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na hranolky nakrájenou cuketu, posypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Zalijeme pivem a vývarem, ochutíme kečupem nebo rajčaty. Dusíme 15 - 20 minut, zahustíme na jemno nastrouhaným bramborem. Asi dalších 15 minut povaříme, nakonec zahustíme šlehačkou. Na talíři můžeme zdobit zelenou petrželkou a podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka