Domácí ořechové müsli

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience:

  • 1 balíček rozinek
  • 1 plechovka salka
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 500 g  ovesných vloček
  • 2 čokolády na vaření
  • 100 g  strouhaného kokosu
  • 250 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru krupice

Postup:

Ořechy nasekáme najemno nebo nahrubo, jak máme rádi. Vločky nasypeme na vyšší plech. Promícháme je s ořechy, kokosem, cukrem, medem a salkem. Pak plech s müsli vložíme na 90 minut zapékat do trouby na 150 °C. Během zapékání müsli občas promícháme.

Asi 15 minut před koncem přisypeme rozinky a čokoládu na vaření. Tu můžeme nastrouhat nahrubo nebo nasekat. Zapečené müsli vytáhneme a necháme vychladnout.

Vychladlé müsli rozdrobíme a můžeme se do něj pustit.

Podle vlastní fantazie můžeme přidat další suroviny, jako lísková jádra, sušené meruňky a další. Toto müsli je vynikající. Je ho opravdu hodně, takže i dlouho vydrží.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.