Domácí sladký chilli jam se zázvorem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 8 ks červených paprik očištěných bez jadérek, nakrájených najemno
  • 10 ks červených chilli papriček 
  • 8 ks stroužků česneku oloupaného
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 650 g hnědého cukru
  • 250 ml červeného octa
  • sůl a pepř

Postup:

  • Papriky, chilli, česnek a zázvor nasekáme najemno. Můžeme použít domácí robot s ostrými noži.
  • Pak dáme se zbytkem surovin do kastrolu a pomalu necháme vařit na mírném plameni do zhoustnutí. Nezapomeneme osolit a opepřit.
  • Pro zpestření chuti můžeme do marmelády přidat najemno nasekaný koriandr nebo bazalku s mátou.
autor: Denisa Jeřábková