Domácí sladký chilli jam se zázvorem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 8 ks červených paprik očištěných bez jadérek, nakrájených najemno
- 10 ks červených chilli papriček
- 8 ks stroužků česneku oloupaného
- 400 g sterilovaných rajčat
- 650 g hnědého cukru
- 250 ml červeného octa
- sůl a pepř
Postup:
- Papriky, chilli, česnek a zázvor nasekáme najemno. Můžeme použít domácí robot s ostrými noži.
- Pak dáme se zbytkem surovin do kastrolu a pomalu necháme vařit na mírném plameni do zhoustnutí. Nezapomeneme osolit a opepřit.
- Pro zpestření chuti můžeme do marmelády přidat najemno nasekaný koriandr nebo bazalku s mátou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka