Fazolová polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,4 kg mražených fazolí (flageoletů)
- 0,05 l oleje
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,3 l šlehačky
- sůl
- pepř
Postup:
- Z oleje a mouky si vyrobíme v hrnci světlou jíšku, kterou rozředíme studenou vodou (asi 1l)
- Necháme zavařit a přidáme flageolety
- Vaříme 10 minut a přidáme šlehačku, osolíme, opepříme a částečně rozmixujeme ponorným mixérem, aby v polévce zůstaly kousky fazolek
- Na talíři můžeme podávat s osmaženou houstičkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.