Filátka ze pstruha s česnekovou omáčkou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 filátka ze pstruha
- 500 ml smetany
- sůl
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce hladké mouky
- petrželová nať
Postup:
Filety ze pstruha mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova. Mezitím dáme na pánev olej, přidáme mouku, orestujeme, nalijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek se solí. Dobře povaříme. Podáváme s pečenými bramborami posypanými sekanou petrželovou natí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.