Gazpacho nápoj
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 800 ml kvalitního tomatového džusu
- 200 g keříkových mini rajčátek
- 80 g salátové okurky
- 80 g červené papriky
- 10g cukru
- ½ stroužku česneku
- 4 lžíce vinného červeného octa
- 2 ½ lžíce worcesteru
- ¼ svazku čerstvého koriandru
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle vlastní chuti
Postup:
- Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme s ostatními ingrediencemi do nádoby mixéru
- Necháme cca 20 minut odležet v lednici a následně umixujeme dohladka
- Pak přecedíme přes jemné síto a necháme řádně vychladit
- Podáváme pokapané olivovým olejem a se snítky čerstvého koriandru, které můžeme i lehce posekat nožem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.