Gazpacho nápoj

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 800 ml kvalitního tomatového džusu
  • 200 g keříkových mini rajčátek
  • 80 g salátové okurky
  • 80 g červené papriky
  • 10g cukru
  • ½ stroužku česneku
  • 4 lžíce vinného červeného octa
  • 2 ½  lžíce worcesteru
  • ¼ svazku čerstvého koriandru
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle vlastní chuti

Postup:

  • Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme s ostatními ingrediencemi do nádoby mixéru
  • Necháme cca 20 minut odležet v lednici  a následně umixujeme dohladka
  • Pak přecedíme přes jemné síto a necháme řádně vychladit
  • Podáváme pokapané olivovým olejem a se snítky čerstvého koriandru, které můžeme i lehce posekat nožem   
autor: Denisa Jeřábková