Grilovaná vepřová žebra

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 12 vepřových žeber
  • 2 cibule nakrájené na 1/8
  • 1 mrkev nakrájená na 1/2
  • 2 x koření: bobkový list, nové koření, pepř
  • 4 plž. soli
  • ½ hrnečku octa
  • 2 větvičky petrželové natě

Postup:

  • Vepřová žebra naporcujeme na kousky se dvěma kostmi.
  • Žebra dáme vařit do vody s kořením a zeleninou.
  • Vaříme pomalu, dokud se kost neodděluje od masa.
  • Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladit.
  • Po vychladnutí grilujeme a potíráme připravenou omáčkou.

Na omáčku:

  • 1 červená paprika nakrájená najemno
  • 1 paprikový lusk nakrájený na kostičky
  • 3 plž. oleje
  • 3 plž. hnědého cukru
  • 1 plž. octa
  • 1 člž. wortchesterové omáčky
  • sůl a pepř
  • 2 hrnečky kečupu

Postup:

  • Cibuli orestujeme na oleji s paprikou, přidáme cukr a zbylé ingredience.
  • Vše provaříme a rozmixujeme.
autor: Denisa Jeřábková