Hašé s pórkem a rajčaty

Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.

Suroviny: 500 g mletého hovězího masa, 1 velký pórek, 4 rajčata, 250 g ementálu, 1 vejce, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Důkladně omytý pórek nakrájíme na kolečka, kus zelené části necháme na později. Mleté maso prohněteme s vejcem, pórkem, na kostičky nakrájeným ementálem, osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou. Masovou hmotu rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Povrch poklademe plátky rajčat, zakapeme olejem a při 200 stupňové teplotě zapékáme 35 - 45 minut. Hotový pokrm posypeme jemně pokrájenou zelenou částí pórku. Podáváme s různě upravenými brambory a rajčatovým salátem s cibulí.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.