Hollywoodské koktejly
Recept k 61. dílu pořadu Dobrou chuť...
Ingredience:
5 cl whiskey
1,25 cl sladkého vermutu
1,25 cl suchého vermutu
orange bitter
pomerančová kůra
koktejlová třešinka
Postup:
1. Do míchací sklenice naplněné ledem dáme whiskey (nejlépe kanadskou), oba druhy vermutu a trochu orange bitteru.
2. Pečlivě promícháme, dokud se sklenice neorosí.
3. Přelijeme do předchlazené skleničky na martini a ozdobíme koktejlovou třešničkou a pomerančovou kůrou.
Ingredience:
5 cl bourbonu
kostka bílého cukru
střik orange bitteru
pomerančová kůra
Postup:
1. Do speciální skleničky na whiskey dáme kostku cukru a přidáme bourbon.
2. Barovou lžičkou cukr a bourbon promícháme, přidáme led a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
3. Přidáme střik orange bitteru a ozdobíme pomerančovou kůrou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.